Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

Сити Марк Арт Център представя в Добрич спектакъла „Жената е рибя кост“

Спектакълът „Жената е рибя кост“ ще гостува на добричлии на 26 октомври. Представлението е в афиша на Сити Марк Арт Център – София. В Добрич ще се играе от 19.00 часа в Камерна зала на ДТ „Й.Йовков“.

Спектакълът е под режисурата на Елица Йовчева и е реализиран върху разкази на Йордан Йовков. Акцентът е върху женските образи в Йовковото творчество – Албена, Божура и Пауна.

Участват актьорите Елица Йовчева, Елица Костова и Дайяна Димитрова.

„Пиесата "Жената е рибя кост" събужда клетъчната памет на водата от бликналия чист извор на Йовковото слово и го оживява в плът и кръв. Облича го в движения, целунати от светлината на чувствата, и ни оставя бездиханни от самото начало“ – споделят за работата си от творческия екип на спектакъла.

„Завладени от магията на интимните изповеди на Албена, Божура и Пауна, ние преоткриваме жената от Йовковите разкази като начало и край, като награда и болка, като устрем и обреченост, като цяр и рибя кост... И така, неусетно, полека се потапяме в безвремието на мига, наречен театър. Текстовете са монологични, водят се от първо лице, единствено число. Пресечени са от кратки пластически композиции. Тази смесица между различни творчески подходи е търсена целенасочено с цел различно, интересно и атрактивно представяне по посока ангажиране вниманието на широк кръг публика, включително подрастващи, тийнейджъри и младежи, които изучават Йордан Йовков като задължителен автор в учебната програма“ – посочват още от екипа на спектакъла.

За информация и билети : Билетен център на ДТ"Йордан Йовков" - гр. Добрич / от 9.00 до 18.00 часа/ тел: 058/ 605 573

фейсбук: ДТ "Йордан Йовков" - Добрич

сайт: dramadobrich.com

c