Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Шест училища от област Добрич участваха в състезание на МВР за разрешаване на конфликти

Заключително за учебната 2023/2024 г. мероприятие по националната програма „Работа на полицията в училищата” се проведе в Младежкия център в Добрич. То бе под наслов „Ваканция здравей! Да играем безопасно!“, съобщават от ОД на МВР.

Състезанието отбелязва началото на лятната ваканция и децата ще имат възможност да демонстрират наученото – да играят безопасно и да реагират правилно в рискови ситуации. 

Участие взеха 6 отбора с ученици от пети клас на различни училища в областта, като във всеки отбор бяха включени четири деца на възраст 10-11 години. Включиха се училищата ОУ „Христо Ботев“ и СУ „Димитър Талев“ от гр. Добрич, ОУ  „Стефан Караджа“ с. Житница, общ. Добричка, ОУ „Антим I“ гр. Балчик, СУ „Стефан Караджа“ гр. Каварна и СУ „Йордан Йовков“ гр. Тервел.

Гости на събитието бяха служители от Главна дирекция "Национална полиция" и Областната дирекция на МВР - Добрич, секретари на Местните комисии за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в областта, учители, родители и деца.

Индивидуалните награди за участниците, както и тениските, с които бяха облечени, са осигурени от общините.

Първо място завоюва отборът на СУ „Димитър Талев“ гр. Добрич, втори се класираха учениците от ОУ „Антим I“ гр. Балчик, а трети - ОУ „Христо Ботев“ гр. Добрич.

От 2000 г. инспекторите от Детските педагогически стаи /ИДПС/ при ОДМВР – Добрич, работят активно по Националната програма „Работа на полицията в училищата”, като създават у децата модели на безопасно поведение и им помагат да изградят умения за разрешаване на конфликти. 

c