Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

Седмица на гората отбелязват в учебните заведения на община Крушари

Ученици от училища на община Крушари, както и деца от детската градина в общинския център и изнесените групи в Коритен, Телериг и Лозенец се включиха в еко акция по повод Седмицата на гората. Инициативата беше осъществена чрез Местната комисия за борба с противообществените прояви сред малолетни и непълнолетни, съобщават от общинската администрация.

На децата и учениците бяха предоставени млади брезички, плачещи върби, магнолии, както и вечнозелени храсти – кипариси и туи.

Всяко учебно заведение избра кътче, което да облагороди и за което да полага грижи занапред. В усилията си да изградят нови зелени пространства малчуганите бяха подкрепени от своите родители и учители.

Грижата за дворните пространства, тяхното озеленяване и функционално използване за уроци и игри на открито не е инцидентна кампания в крушарските учебни заведения.

През 2020 г. два проекта на детската градина в Крушари бяха финансирани от Предприятието за управление на дейностите по управление на отпадъците към МОСВ, а преди няколко дни одобрение за цялостно обновяване на парковата среда и външните пространства получи Средно училище „Христо Смирненски“, с. Крушари. В училището абитуриентите засадиха свое дърво, което символично „завещаха“ на първолаците от същото школо.

c