Вторник, 09 юли 2024

09.07.2024

Последвайте ни

Съпругата на един от загиналите горски при катастрофата край Добрич е била в УАЗ-ката

Жената е с по-леки наранявания и е станала свидетел на случилото се

Сред ранените при тежката катастрофа край село Росеново, Добричко, е съпругата на единия от загиналите братя, научи Про Нюз Добрич. Тя е настанена в Отделението по неврохирургия на болницата.

Жената също работи в Държавното горско стопанство. Станала е свидетел на смъртта на мъжа си и на неговия брат. Тя и около 24-годишен мъж са с най-леки наранявания, наясно са какво се е случило.

Припомняме, че участници в катастрофата са лек автомобил „Мерцедес“ с полска регистрация, в който са пътували български граждани, и автомобил УАЗ, превозващ служители на ДГС Добрич. 

Трагедия: Братя са загиналите горски служители при тежката катастрофа край Добрич (ВИДЕО)

Горските работници са правили нови насаждения на дръвчета в района на село Паскалево. Завалял дъжд и те тръгнали да се прибират. Всички са от село Балик, община Тервел.

Според информация, събрана по случая към момента, в резултат от удара лекият автомобил „Мерцедес“ се е разцепил на две части, една от които е изхвърчала на около 40 м разстояние. Километражът на колата се е застопорил на 120 км/ч в момента на катастрофата, а часовникът – на 13.00 часа без една минута.

Уазката се е движила приблизително с 60 км/ч. Има достатъчно данни и свидетелски показания, че ударът е настъпил в лентата, в която се е движил автомобилът „УАЗ“.

 

c