Събота, 15 юни 2024

15.06.2024

Последвайте ни

Трагедия: Братя са загиналите горски служители при тежката катастрофа край Добрич (ВИДЕО)

Загиналите са двама, петима са в реанимация, като двама от тях са в много тежко състояние и опасност за живота

Братя са двамата загинали при тежката катастрофа, станала днес по обед по пътя Добрич-Крушари в отбивката към село Росеново. Те са служители на Горското стопанство в Добрич и са били в района във връзка със залесителните мероприятия, които сега се извършват. Единият от братята е бил зад волана на УАЗ-ката, в която са пътували седем горски служители.

Сигнал за инцидента е подаден минути след 13 ч. На място са пристигнали полицейски служители и линейки. 

Според първоначалната информация челен сблъсък е причината за жестокия удар. При него пострадаха още петима горски работници, пътували в служебната УАЗ-ка, както и тримата пътуващи в лекия автомобил Мерцедес. Всички бяха откарани с линейки в Спешното отделение на болницата в Добрич.

По последна информация от окръжния прокурор Радослав Бухчев загиналите са двама. Петима са в реанимация с тежки съчетани травми и множество счупвания. Двама от тях са в много тежко състояние и опасност за живота, единият е водачът на Мерцедеса. Мерцедесът е с полска регистрация, но в него са пътували български граждани.

Ударът е бил толкова жесток, че от него единият автомобил е разцепен на две части, на 20 метра една от друга, от двете страни на пътя. За да извадят двамата загинали от УАЗ-ката се наложило спасителните екипи да режат ламарините.

c