Събота, 04 май 2024

04.05.2024

Последвайте ни

Самоковската писателка Яна Василева представи в родния си град книгата „Зарядно от спомени“

Самоковската писателка Яна Василева-Цури представи в родния си град Самоков новата си книга „Зарядно от спомени“. Събитието протече пред самоковци в Общинската библиотека „Паисий Хилендарски“. 
„Най-хубавите спомени са с моите близки – семейството ми. В книгата ми основно са описани истории от ученическите и студентските ми години. Основно младостта е „виновна“ за всичко, но и тя може да ни учуди с енергията, който ни дава“, каза писателката. Тя посочи, че се зарежда от положителните моменти с близките хора, хубавото време и положителното отношение към живота.
„Обичах като малка да чета приказки и така всъщност открих любовта към книгата“, посочи още Яна Василева. Тя каза, че в историите, които е написала, има хумор и книгата предизвиква различни чувства у читателите. В изданието могат да се прочетат 24 истории и има различни мисли. 
По време на представянето авторката показа снимки на своите деца и раздаде на присъстващите различни мотивиращи послания. Яна Василева прочете и различни откъси от творбата си.  
По думите й най-хубавото нещо е човек да подари вдъхновение на друг и всеки се нуждае от това. 
Авторката започва да пише творбата си преди няколко години през лятото. 
Следващото представяне на книгата „Зарядно от спомени“ ще бъде на 30 април в Благоевград. 
Днешното събитие в Самоков е част от "Маратона на четенето".
Яна Василева е от Самоков, но живее в Благоевград. Автор е на стихосбирките „Порив“, „Стихове без име“ и „В дома на времето“, на детските книжки „Усмивката на Леа“ и „Леа + Перла“, на романите „Неизгубена, ненамерена“ и „Животът е жена“. Тя е член е на Съюза на свободните писатели и на две литературни сдружения – в Самоков и Благоевград. Яна Василева има и публикации в различни сборници, някои от които са на самоковски писатели. 

c