Събота, 18 май 2024

18.05.2024

Последвайте ни

Пожарна безопасност по време на Великденските празници

Предстои честването на един от най-светлите християнски празници - Великден.
В тази връзка на територията на страната са извършени общо 1870 проверки по спазване на правилата и нормите за пожарна безопасност, от които 1473 проверки на православни храмове и 397 проверки на хотели, хижи и др. Целта на проверките е да се избегне възникването на инциденти, предвид масовото събиране на хора и използването на открит огън.
Ще бъде осигурено дежурство на 92 служители от териториалните звена за ПБЗН на места със струпване на значителен брой посетители. Осигурена е готовност на дежурните екипи за осъществяване на ефективни пожарогасителни и спасителни действия, като е предвидено дежурство на 32 пожарни автомобила, 1 специален автомобил и 1 линейка с екипи, дислоцирани в близост до църкви, манастири и други православни храмове.
Независимо от предприетите превантивни мерки, призоваваме за бдителност гражданите при палене на свещи в храмовете и домовете.
Запалените свещи създават значителен риск от възникване на пожар, като същите трябва да се поставят само в специално пригодени за това негорими и защитени от вятър съдове.
При пожар веднага позвънете на тел. 112.
c