Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Съдът в Ген. Тошево осъди условно нелегални мигранти от Сирия, Ливан и Ирак

Районният съд в Генерал Тошево призна за виновни две лица от Ливан, едно лице от Ирак и четирима души от Сирия за това, че са излезли през границата на България, без разрешение на надлежните органи на властта и не през определените за това места, съобщават от съда.

Присъдата е една година лишаване от свобода, като съдът отлага изтърпяването на наказанието за срок от три години. Магистратите признаха за виновно още едно лице от Сирия за същото деяние и наложиха наказание „Лишаване от свобода“ за срок от една година и глоба. Съдът определи подсъдимото лице да изтърпи първо отложеното наказание за две години по предходно дело в първоначален „общ“ режим.

Припомняме, че на 30 ноември т.г. съдът наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на четирима сирийци, двама ливанци, един иракчанин и един гражданин на Казахстан за това, че на 28.11.2023 г., са излезли през границата на страната без разрешение и не през определените за това места. В Разпоредбата на чл. 279, ал.1 от НК е предвидено наказание лишаване от свобода до пет години, както и глоба.

c