Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

Съдът в Добрич остави в ареста дилър на наркотици от Козлудуйци

Мярка за неотклонение задържане под стража бе наложена от Окръжен съд Добрич на обвиненият за държане с цел разпространение и разпространение на високорискови наркотични вещества А. А.

Лицето е обвинено за това, че на 29 август, в село Козлодуйци, при условията на продължавано престъпление е държал с цел разпространение 22 пакетчета с метамфетамин - с тегло 14,45 грама, и 37 пакетчета с марихуана, с тегло 20,92 грама.

Разкриха дилър на дрога в Добрич, намериха още наркотици в жилището му в Козлудуйци

Задържаният е обвинен и за това, че е разпространил високорисково наркотично вещество - кокаин, с тегло 1,12 грама, в същия ден в Добрич.

Окръжният съд счете, че към момента са налице всички законови предпоставки за налагане на най-тежката мярка за неотклонение. Зс престъплението си, мъжът може да лежи в затвора. Въпреки ранния етап на разследване по делото са събрани достатъчно данни, от които може да бъде счетено, че обвиняемият е съпричастен към деянието.

Съществува и реална опасност при по-лека мярка за неотклонение обвиняемият да се укрие, както и да въздейства върху свидетели по  досъдебното  производство, сочат доказателствата.

Определението на Окръжния съд подлежи на обжалване в 3-дневен срок.

 

c