Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

Събират отпадъци и изгубени риболовни уреди по проект на МИРГ „Шабла – Каварна – Балчик”

Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция изплати от началото на юли общо 1 166 157 лв. по 15 проекта, договорени по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020.

Бенефициер по мярка 1.6 „Опазване и възстановяване на морското биологично разнообразие и екосистеми и компенсационни режими в рамките на устойчивите риболовни дейности” получи 55 800 лв. Средства ще бъдат оползотворени за подобряване състоянието на морската среда в акваторията на територията на МИРГ „Шабла-Каварна-Балчик“. Те са насочени за събиране на отпадъци и изгубени риболовни уреди, както и за проведени обучения и информационни кампании.

ДФ „Земеделие“ изплати 47 321 лв. на бенефициер по мярка 2.2.1 „Възстановяване и подобряване на природното наследство, културата и спорта на рибарската територия” от Стратегия за ВОМР на МИРГ „Шабла – Каварна – Балчик“. Средствата са отпуснати за провеждане на обучения за водачи на кораб, водолази, курс за водни спасители, както и за изработка на каталог „Символи на историческото, природното и морско културно наследство на територията на МИРГ Шабла – Каварна – Балчик”.

c