Събота, 27 юли 2024

27.07.2024

Последвайте ни

С отличия и награди се завърнаха от конкурса "Звукът на времето" младите таланти от школа „Enjoy Music & Art School“ в Разград

С куп отличия и награди в различни стилове музика се завърнаха от международния конкурс "Звукът на времето" младите таланти от школа „Enjoy Music & Art School“ в Разград. Възпитаниците на школата по изкуствата участваха в 11-ото издание на конкурса за вокална и инструментална музика, който се проведе във Велико Търново във всички категории, според нивото и качеството, за което са готови да се изявят, каза на пресконференция вокалният педагог и директор на разградската школа Адриан Маджаров.
Той изказа благодарности на всички десет талантливи и трудолюбиви деца от школата, като отбеляза, че неговите възпитаници са получили висока професионална оценка от председателя на журито Иван Лечев.
С първа награда, статуетка и покана за участие в „Гласът на България“ от Иван Лечев е удостоена Надежда Дочева. Тя е класирана и на първо място в своята възрастова група. Надежда каза, че е била приятно изненадана от предложението за участие в музикалното предаване, а поканата получила след изпълнението на песента „Just Walk Away“ на Селин Дион в галаконцерта. 
С първо място и награда за най-малък участник от конкурса се завръща петгодишната Никол Стоянова. Малката певица впечатлила журито и публиката с глас и визия с изпълнение на песента „Без радио не мога“ на Лили Иванова. Също с изпълнение на песен на Лили Иванова – „Скитница“, осемгодишната Калина Радославова е получила призовото първо място в раздел „песен на роден език“. Тя има още две отличия – първо място в раздел за филмова музика и второ място за песен на чужд език. Калина каза, че е много радостна от спечелените отличия. Тя отбеляза, че е излязла на сцената със самочувствие и бил уверена в представянето си.
С награди от конкурса са още Марина Минкова, Дея Куманова, Пресияна Тодорова, Ирина Николова, Божидара Янева, Тея Георгиева. Дебют на сцената на конкурса е направила шестгодишната Мелани Мевлидова, която е възнаградена за участието си с поощрителна награда. Дуетът Надежда Дочева и Дея Куманова са класирани на първо място с изпълнението на песента „Уморени крила“. Награда за високи професионални и творчески успехи е връчена на вокалния педагог Адриан Маджаров. Той и възпитаниците му благодариха на организаторите на конкурса като посочиха, че се връщат щастливи и горди от постиженията. 
Вокалният педагог отбеляза, че през следващите месеци неговите възпитаници ще имат обучения за сценично присъствие, ще се готвят за няколко конкурси. Предстоят им и участия в различни културни събития в Разград.  
С награди от конкурса "Звукът на времето" обогатиха колекцията си и младите таланти от класа по вокално майсторство от Музикалната школа „Илия Бърнев“ към Народно читалище „Развитие 1869“ в Разград. 

c