Сряда, 31 юли 2024

31.07.2024

Последвайте ни

С моноспектакъла “Нашенец” Мариус Куркински буквално взриви публиката в Балчик

Мариус Куркински представи спектакъла „Нашенец“ на сцената на Туристическия културен център „Мелницата“ в Балчик. Събитието бе част от програмата на тазгодишното издание Дни на класиката.

Това е моноспектакълът, с който през ноември миналата година актьорът отбеляза 30 години на театралната сцена, припомнят организаторите.

В представлението актьорът се превъплъщава в различни герои по произведения на хумориста Димитър Чорбаджийски, известен с псевдонима си Чудомир. На 25 март 2024 г. предстои да се навършат 134 години от рождението на българския писател.

На сцената Куркински пресъздава типичното за автора остроумие и виждания за живота и обществото, поднесени чрез забавни и трогателни истории. Какво би бил този свят на трудности, главоблъсканици, амбиции и тревоги, без животворният полъх на хумора. Много от Чудомировите разкази са изградени като диалог или монолог. Неслучайно тези герои носят прозвището нашенци – нещо близко, което е и наше, присъщо и на нас, разказват от екипа на Мариус Куркински. 

c