Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

С красив концерт детска градина „Първи юни“ в Генерал Тошево отбеляза своя 50-годишен юбилей

С красив концерт в залата на НЧ „Светлина – 1941“ детска градина „Първи юни“ отбеляза своя 50-годишен юбилей. Тържественото събитие предизвика огромен интерес и вълнение сред всички присъстващи. Празникът беше завладяващ – магическа феерия от цветове, музика, танци, песни, усмивки и дори малко сълзи, съпътстваха близо двучасовата програма, създадена от неуморния труд на всички, които работят в детска градина „Първи юни“.

Официалната част на събитието започна с обръщение на директора на детското заведение Сийка Архангелова, която изтъкна ролята на детската градина в развитието на децата като основна и първостепенна грижа за бъдещето. След това последва кратка мултимедийна презентация със снимки от изминалите години, показващи развитието, постиженията и успехите на детска градина „Първи юни“. Всичко това се случи на фона на огромно родословно дърво, побрало в себе си имената на всички служители, които са работили в детското заведение от 1973 година до днес.  

Същинската част на концерта съдържаше страхотни изпълнения на децата от четирите групи – от най-малките до най-големите. Те пяха, танцуваха, рецитираха и се забавляваха на сцената – така както прилича да бъде на истински юбилей. Специални гости на събитието бяха няколко бивши възпитаници на детската градина, които сега са ученици. За близо два часа спектакълът пренесе всички в залата във вълшебния свят на детството, там където всички са безгрижни, щастливи и усмихнати. 

На финала имаше огромна и красива торта за всички, безброй букети и подаръци за колектива на „Първи юни“ и малко сълзи от вълнение.

Детска градина „Първи юни“ е основана през далечната вече 1973 г. До 1983 г. детското заведение работи като Целодневна детска градина №2. През месец юни същата година на официално тържество е дадено име на детската градина и оттогава тя се казва „Първи юни“. Директори през годините са били: Тодорка Русева, Елена Ганчева, Христинка Павлова, Галина Младенова и Сийка Архангелова.

c