Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

С концерт на “Майчина грижа” тази вечер събират средства за Цвети

Тази вечер ще се проведе концертът на Клуб “Майчина грижа”, който трябваше да се състои дни преди Международния ден на детето и беше насочен към децата.

Дамите от клуба отмениха концерта, понеже времето бе дъждовно, а концертът бе предвиден, да е на откритата сцена на Летния театър.

Сега те отново се обръщат към приятели, дарители, хора с добри сърца с покана за концерта, който ще се проведе днес от 18:30 часа в Концертна зала Добрич.

По повод отмяната на концерта от дамския клуб написаха – “Ние знаем, че така явно е трябвало, защото предстоящият ще бъде посветен на каузата в подкрепа на Цветелина Маркова, позната на повечето вас от последните месеци като 15 годишната Цвети от гр. Ген-Тошево”.

Така от клуба обявиха, че каузата на концерта ще е да се съберат пари за техния стипендиант, отлична ученичка и невероятен талант Цвети. 

Тя спечели сърцата на дамите от Клуб “Майчина грижа” с високите си постижения и многобройни награди в народните танци и народното пеене. В разцвета на своето детство обаче, съдбата й поднася тежко предизвикателство. През март тази година тя се парализира от кръста надолу и я диагностицират с рядко имунно заболяване, а лечението е непосилно за майка й.

От клуба призовават всички да станат съпричастни и този път, за да помогнат в лечението на Цвети и тя да се изправи отново и да продължи да развива своя талант.

След приключване на концерта на двата изхода на залата ще намерите дарителски кутии, в които всеки от вас може да остави своя принос.

“Доброто няма измерения! Когато дете подкрепя дете, сърцата на всички ни се изпълват с обич, вяра и надежда! Недислав е на 18г. и е с диагноза „аутизъм“. Тази година той също е наш стипендиант. Може би доста от вас знаят колко прекрасно рисува той, а днес, заедно със своята майка, решиха да дарят част от картините му за каузата на Цвети! Тях, заедно с кутиите, ще откриете на двата изхода от залата след приключване на концерта”, съобщават още от клуба.

c