Понеделник, 08 юли 2024

08.07.2024

Последвайте ни

РЗИ Добрич: „Вода за мир“ е темата на Световния ден на водата на ООН през 2024 г.

„Вода за мир“ е темата на Световния ден на водата на ООН през 2024 г. Това е продиктувано от изключителното значение на водата в нашия живот и в нашето общество.

Неравностойният достъп до вода, малобройните споразумения за сътрудничество в световен мащаб, необходимостта от защита и запазване на нашите водни ресурси във времето на климатични промени и от добре функциониращ и справедливо управляван воден цикъл са все въпроси, които изискват спешно внимание на международно, регионално и местно ниво.

Тазгодишната конференция на Българската асоциация по водите се организира съвместно с Мозайка, Лаборатория за хуманизиращи технологии, доставчик на решения за управление на водните ресурси с модерни технологии. Същата е посветена на Световния ден на водата в  Република България и ще представи на публиката дискусия за важността и добрите практики за използване и управление на трансграничните реки, за различните аспекти на експлоатация на водните ресурси и за най-новите технологии и решения, които могат да помогнат за справяне с основните предизвикателства във водния сектор по отношение на управлението, опазването и ефективното използване на водните ресурси.

Конференцията е подкрепена от Европейската космическа агенция и от Международната асоциация на компаниите за водни услуги във водосборния басейн на река Дунав (IAWD).

c