Понеделник, 08 юли 2024

08.07.2024

Последвайте ни

Димитър Маринков е новият старши треньор на ВК „Добруджа 07“

Димитър Маринков е новият старши треньор на ВК „Добруджа 07“, съобщават от волейболния клуб.
Димитър Маринков е роден на 09.09.1993 г. Добре познат на феновете в Добрич. В кариерата си с „Добруджа 07“ е шампион на България за 2016 г. и двукратен носител на Купа България през 2015 и 2017 г. През изминалия сезон се завърна на терена с екипа на "Добруджа", след двугодишно отсъствие. За съжаление, тежка контузия го извади трайно от игра и му попречи да завърши сезона.
Преди завръщането си, Маринков активно работеше в школата на клуба, предавайки опита си на младите таланти. Сега той е готов да пренесе своята страст и отдаденост на новото си предизвикателство, като старши треньор.
Димитър Маринков се обръща към феновете на Добруджа 07 с думите
„Скъпи добруджанци,
За мен е голяма чест да поема треньорския пост на Добруджа 07. Моята кариера и най-силните ми и щастливи години, като състезател бяха именно тук в Добрич. Заедно с вас написахме новите златните страници в историята на добричкия волейбол. Спечелихме всичко, а залата беше пълна до краен предел... беше невероятно. Пожелавам на себе си и на всички вас, най-вече да бъдете здрави и отново да изпитаме онези емоции от запомнящите се победи.
Не спирайте да бъдете най-добрата публика в България!
Ще се видим скоро в залата!
Само Добруджа!“
c