Сряда, 08 май 2024

08.05.2024

Последвайте ни

Ротари клуб-Враца и Община Враца организират плувен празник

Плувен празник в два дни организират във Враца Ротари клуб–Враца и Община Враца. В празника ще се включат Клуб по водна топка Ботев 2000 и трите клуба по плуване, в които тренират и деца, каза за БТА президентът на Ротари клуб–Враца за тази ротарианска година Марин Георгиев.
Два демонстративни мача предстоят тази вечер – първият е за жени, след което ще е мачът за мъже U15. Утрешният ден е отделен за плувните състезания по бътерфлай, бруст, гръб, свободен стил и щафета в 25 м басейн.
По думите на Георгиев, Ротари клуб–Враца е осигурил индивидуални награди за всички участници, а за класиралите се на първите три места в стартовете при плуването ще има и медали.
Това е втора инициатива, която провежда в областния център врачанският клуб. За Националния празник в центъра на Враца бе открита, изградена с тяхна помощ, Алея на дарителите.
„Освен това тази година довършихме и един проект за зъбна профилактика. Бяха извършени профилактични прегледани на 250 деца от 1 до 4 клас. Средствата за него също бяха осигурени от Ротари клуб-Враца, бяхме подпомогнати и от нашия дистрикт Ротари-България“, обясни още Марин Георгиев.  
 

c