Неделя, 19 май 2024

19.05.2024

Последвайте ни

Работна среща в Добрич за първите стъпки към постигане на климатична неутралност в училищата

В сградата на Община град Добрич се проведе работна среща на тема “Училищата в общината като лидери по пътя към климатична неутралност на общината”.

Целта е да бъдат запознати заинтересованите страни с планираните първи стъпки към постигане на климатична неутралност в училищата и в общината.

В нея участие взеха представители на Националния доверителен екофонд към проект “Визия 2045” и финансиран от Европейската инициатива за климата на Германското федерално правителство. Участваха също представители на СУ „П. Р. Славейков“ и СУ „Димитър Талев“, към които е насочен проектът. Те представиха резултатите, постигнати по проекта за една година.

На срещата присъства заместник-кметът на Община град Добрич Владимир Трендафилов, който откри събранието, председателят на Общински съвет Добрич Красимир Николов, представители на общинската администрация, Регионалното управление по образование, транспортни фирми, управителите на ученическите столове, доставчици на храна, оператора на отпадъци в града, доставчиците на топло- и електроенергия и вода, външни доставчици на образователни услуги за учениците в училището, неправителствени организации и медии.

c