Неделя, 10 декември 2023

10.12.2023

Последвайте ни

Рок група "Сребърни крила" ще гостува на празника "Огненият Дунав" в Тутракан

Хърватската рок група „Сребърни крила“ ще бъде специалната музикална изненада по време на единадесетото издание на фестивала „Огненият Дунав“ в Тутракан. Това съобщи за БТА кметът д-р Димитър Стефанов.
Групата ще се събере след дълга раздяла специално за участието си във фестивала. Ще участва и оригиналният вокалист Владо Калембер. На концерта, който е насрочен за 29 юли, подгряваща група ще бъде Б. Т. Р.
Фестивалът ще бъде открит на 26 юли с детския мюзикъл „Бременските музиканти“. В него участие ще вземат деца от Тутракан, възпитаници на певческите формации на Доротея Бальовска, вокален педагог и директор на Общински център за извънучилищни дейности.
Вечерта на 27 юли е озаглавена „Фолклорна палитра“. В нея зрителите ще могат да видят тутраканския танцов състав „Дунавска младост“ и китайския спектакъл „Съзидание“ на Институт „Конфуций“ при Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“.
На 28 юли дуетът Румънеца и Енчев ще представи музикалния спектакъл „Завръщане“.  Участие ще вземе и етногрупата „4етно“.
В програмата са включени и много спортно-развлекателни игри, символично преплуване на река Дунав, воден слалом, надпревари по кану-каяк и улов на риба, атрактивно състезание по греда над водата, конкурси за най-вкусно приготвени рибена чорба и рибено барбекю. По традиция празникът ще завърши с лазерно и светлинно шоу.
Паралелно с фестивала в Тутракан ще започне и традиционният летен пленер с художници от страната. Тази година той ще е под мотото „Всичко тече, всичко се променя“.

c