Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

900 000 лева кръвнина поискаха близките на убит без причина на улица в Добрич мъж

Окръжният съд в Добрич даде ход на дело срещу двама наркомани, пребили до смърт случаен минувач на улицата в Добрич

Окръжният съд в Добрич проведе разпоредително заседание по дело за убийство.

 То се води срещу 23-годишния Д.Д. и 30-годишния К.П. Те са обвинени за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост по хулигански подбуди. Двамата са съучастници в извършването на тежкото деяние.

Съдът конституира като граждански ищци и частни обвинители трима родственици на починалия и допусна за съвместно разглеждане в наказателния процес предявените от тях солидарно срещу двамата подсъдими граждански искове за причинени неимуществени вреди - всеки в размер на 300 000 лева, съобщават от пресслужбата на съда.

Разследването по случая е започнато на 21 октомври 2022 година, след като 52-годишен мъж е намерен на улица в Добрич в безпомощно състояние. Въпреки усилията на лекарите в болничното заведение, където бил отведен мъжа, той починал. Назначената съдебно-медицинска експертиза установила, че той е станал жертва на тежко криминално престъпление. По тялото му и най-вече по главата му били установени множество травми, които доказвали, че е зверски пребит. 

В Добрич младежи пребиват до смърт само защото някой не им харесва

В хода на разследването са събрани доказателства за участието в зверското престъпление на двамата млади мъже.

Според обвинителния акт в нощта на 20 срещу 21 октомври те, заедно с други свои познати, се черпили в дома на единия. Малко след полунощ, след като вече били употребили значително количество алкохол, излезли от апартамента и се насочили към квартал на Добрич, за да си купят наркотици. Не намерили и подразнени тръгнали обратно към дома на 30-годишния.

В това време 52-годишният мъж  вървял към дома си. Разминавайки се с по-младите мъже, той неволно бутнал единия от тях.

Д.Д. и К.П. са убийците, които пребиха 52-годишен мъж и го изоставиха на улица в Добрич

Тогава К.П. го ударил силно по лицето, с което го повалил на земята. Двамата започнали да го ритат, основно по главата. Някои от ритниците попаднали в гръдния кош и корема на мъжа. След като приключили с побоя, го оставили в безпомощно състояние на улицата и се прибрали в дома на К.П.

Служители на охранителна фирма забелязали пребития мъж около 3:00 часа. Той бил незабавно отведен в болницата в Добрич, където починал.

Ако бъдат признати за виновни те могат да получат наказания „лишаване от свобода“ за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 27.06.2024г., от 10 часа, когато ще бъдат разпитани свидетели по делото.

Снимката е илюстративна

c