Понеделник, 08 юли 2024

08.07.2024

Последвайте ни

Родители от Ветеринарната гимназия в Добрич с отворено писмо срещу избора на директор

Отворено писмо до институциите разпространиха родители на ученици от Професионалната гимназия по ветеринарната медицина „Проф.д-р Г. Павлов“ в Добрич. То е относно избора на Даниела Станкова за директор на училището.

Посочват, че е доказано, че тя е поправяла протоколи за изпити на ученик самостоятелна форма, като за това има констативни протоколи от извършената проверка от РУО, полицейско разследване, както и съдебно решение на Районен съд Добрич. „Съдебното решение на районен съд Добрич е административно наказание 1000 лв., поради факта, че Даниела Станкова се признава за виновна и се споразумява със съда. В областта тя е известна с множество такива нарушения, но се знае, че има „правилните хора“ зад гърба си“, се посочва в Отвореното писмо.

„Не е работила дори като учител в професионална гимназия, не познава училището на нашите деца, не познава спецификата на ветеринарната гимназия. Работила е само в селски основни училища, които са били с 30-40 ученици и няколко месеца в СУ с. Крушари, което е с почти същият брой ученици в гимназиалния етап. Във всички училища, където е била директор успеха на външните оценявания е бил най-ниския. За последните 10 години е сменила няколко работни места, което също е тревожен факт. Не смятаме, че е необходимо нашите деца да са опитните зайчета и да чакаме да видим дали въпросната госпожа ще се справи със служебните си задължения“, пишат още родителите.

Те заявяват, че не са съгласни това да е лицето, което представлява децата им на различни публични изяви или международни проекти.  

„Ние подкрепяме и силно вярваме, че директор на Професионална гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Г. Павлов“ град Добрич трябва да бъде д-р Николина Георгиева, която е  с 27 години стаж в гимназията, от които 7 като заместник-директор по учебната дейност. Това е човекът, който е посрещнал всеки един от нас - родители и ученици още в първия ден на стъпването ни в гимназията. Човек достоен и доказал се професионалист, който познава спецификата на гимназията, уважаван, обичан и ценен от колеги, родители и ученици, достоен пример за децата ни. Човек, който познава историята на ветеринарната гимназия и уважава труда с който са постигнати всички успехи“, посочват родителите.

Те призовават институциите да покажат, че държат на образованието в България, че „място в управлението на училище има само за доказали се достойни хора, а не политически коректните и фалшифициращи документи“.

Приложена е и онлайн петиция в подкрепа на д-р Николина Георгиева, подкрепена от 397 души.

c