Петък, 27 септември 2024

27.09.2024

Последвайте ни

Отвориха за движение първия ремонтиран участък от центъра на Добрич (СНИМКИ)

Открит е частично нов участък от обновлението на центъра на град Добрич. Този участък обхваща цялото пространство пред Народно читалище „Йордан Йовков 1870 г.“. По-рано беше открит само участъкът пред търговските обекти.

Във фотогалерията към статията можете да разгледате детайли от новоизграждащия се участък, където предстоят довършителни дейности. Вече са поставени нови бордюри и колчета, инсталирани са LED осветителни тела, а старата настилка е заменена с павета. Оставени са и места за засаждане на нови дървета.

По терена, който все още не е официално открит, но е отворен за движение на пешеходци, преминават както хора, така и множество велосипедисти и електрически тротинетки. Вече започна изграждането на следващия участък, който ще продължи от читалището в посока „Стара къща“.

Припомняме, че проектът е „Развитие, благоустройство и дизайн на централната градска част на град Добрич“, първи етап – бул. „25 септември“ в участъка от бул. „3 март“ до Народно читалище „Йордан Йовков“. Строителната площадка беше открита на 7 май 2024 г., а срокът за приключване на дейностите в този етап е 24 месеца, до 7 май 2026 г.

c