Неделя, 29 септември 2024

29.09.2024

Последвайте ни

Разрушават опасна сграда в центъра на Добрич (СНИМКИ)

На метри от Община град Добрич и Областна администрация събарят едноетажна сграда, видя репортер на Про Нюз Добрич. На мястото през последните дни има работници, поставени са обезопасителни ленти и е позиционирана тежка техника. В района през последните дни имаше и телескопичен кран, за да бъдат премахнати огромни бетонни панели.

Работещи в района в съседни обекти споделиха, че след разговори с работници, станало ясно, че се предвижда строеж на офис на фирма за предоставяне на интернет и телевизионни услуги, но информацията не бе потвърдена.

Успяхме да се свържем с управителя на фирмата, който потвърди, че е възложил събаряне на едноетажна сграда и посочи, че на този етап не може да каже, дали и каква сграда ще се строи на терена, засега няма инвестиционно намерение.

Събарянето на настоящата сграда е наложително, понеже е била построена без изграждане на носещи колони, което я прави опасна за хората в района.

Проверка в Кадастрално-административната информационна система на Агенция по геодезия, картография и кадастър показва, че поземленият имот, находящ се на адрес ул. “България” №10 е частна собственост с начин за трайно ползване – ниско застрояване до 10 м. височина. Площта на терена е 91 кв.м.

Посочено е също, че в имота се намира едноетажна сграда с функционално предназначение – друг вид обществена сграда. Тя покрива целия имот от 91 кв.м.

c