Петък, 05 юли 2024

05.07.2024

Последвайте ни

Разиграват на търг фланелки на вратари на ЦСКА в помощ на болно дете от Добрич

Благотворителен търг в подкрепа на 4-годишния Йордан Веселинов Ганчев от Добрич, по-известен като Дани, който е с Детска церебрална парализа, се организира в страницата За нашата родина, за нашите деца във Фейсбук. В търга се предлагат две фланелки на футболисти на ЦСКА с автографи.

Едната е подарена и подписана от вратаря на футболния клуб Густаво Бусато, играл е с нея срещу Йънг Бойс в София. Втората фланелка е на друг вратар в ЦСКА – Анатоли Господинов, последният носител на Купата на България с червения екип.

В страницата За нашата родина, за нашите деца се разказва за малкия Дани. Той е роден е едва 1080 грама в Добрич. Прекарвайки два месеца в кувьоз е със силно увредени органи. До ден днешен детето не спира да провежда всекидневни рехабилитации, които струват на семейството около 1 500 лв. на месец. Малкият герой провежда рехабилитации в Гърция ежемесечно. Сумата за двуседмичен курс е 900 евро.

Всички събрани средства от търга ще постъпят в сметката на Дани. Наддава се в страницата За нашата родина, за нашите деца. Краят на търга е в 19.48 часа на 22 март.

Добричкото дете е първото в страната, за което се провежда такъв търг в рамките на благотворителната кампания „За нашата родина, за нашите деца”. Идеята на проекта е да правят ежемесечни търгове с артикули на любимия отбор. Събраните средства от тях ще бъдат дарявани за деца в нужда, в полза единствено и само на бъдещето на България. „С годините сме доказали, че сме номер едно на трибуните и дойде моментът да покажем, че можем да бъдем първи и извън тях”, споделят от За нашата родина, за нашите деца.

За всички, които имат желание да помогнат, е публикувана и банковата сметка на Дани:

Банка ДСК гр. Добрич

IBAN:BG35STSA93000025681956

BIC:STSABGSF

Йордан Веселинов Ганчев.

c