Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

Разбиха банда за фалшиви документи у нас и в чужбина, действала и в Добрич

Извършени са претърсвания на девет адреса на териториите на областите Варна, Силистра и Добрич, разкрити са десет от участниците

Окръжна прокуратура гр.Добрич осъществява ръководство и надзор върху досъдебно производство, започнало на 31 януари след проведена специализирана полицейска операция, разпоредена от главния секретар на МВР, с участието на служители от отдел 13, отдел 7 и дирекция „Киберпрестъпност“ в ГДБОП и служители на ОДМВР Добрич и ОДМВР Варна.  

Специализираната полицейска операция е била проведена с цел неутрализиране на организирана престъпна група за съставяне и разпространение на неистински официални документи на територията на страната и чужбина, като са били извършени претърсвания на девет адреса на териториите на областите Варна, Силистра и Добрич.

Иззети са били множество вещи - мобилни телефони, принтери, преносими компютри, машини за ламиниране, печати, информационни носители и други материали и оръдия за съставяне и преправяне на документи. Иззети са били също така и  изготвени неистински документи, както и парични средства. Установени са били 10 лица, съпричастни към престъпната дейност на групата.

По досъдебното производство се извършват действия по разследването. Работата по документиране и доказване на извършените престъпления продължава. 

c