Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

При спецакция намериха хероин и амфетамин в апартамент в кв. Балик в Добрич

Наркотичните вещества са намерени в апартамент в кв. "Балик" в град Добрич, съобщиха от ОДМВР. На 5 декември на територията на град Добрич е проведена специализирана полицейска операция по линия на „престъпления свързани с наркотични вещества“.

В хода на операцията са задържани мъж на 46 години и жена на 35 години, известни на МВР. При последвалите процесуално-следствени действия в жилището в „Балик“ в град Добрич са установени и иззети по надлежния ред кафяво вещество с тегло 57,1 грама, реагиращо на хероин и кристално вещество с тегло 16,24 грама, реагиращо на амфетамин.

Материалите по случая са докладвани в прокуратурата. Работата по установяване и документиране на престъпната им дейност продължава. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

35-годишен от Добрич е задържан за голямо количество наркотици

Припомняме, че вчера бяха иззети големи количества от различни видове наркотици при акция на ОД на МВР – Варна, проведена под надзора на Окръжната прокуратура в града. В хода на процесуалните действия са претърсени два адреса – във Варна и в Добрич, както и лек автомобил. Иззети са големи количества марихуана, кокаин и амфетамин, както и множество таблетки екстази. Общото количество марихуана, намерено при претърсванията, е близо 8800 грама, намереният амфетамин е около 1500 грама, иззети са близо 500 грама кокаин. В жилищата са намерени и иззети електронни везни, а от адреса във Варна са иззети 7850 лева.

c