Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Около 200 са участниците в 42-я Международен бридж фестивал "Албена 2024"

В хотелски комплекс "Фламинго Гранд" на ваканционно селище Албена се провежда 42-я Международен бридж фестивал "Албена 2024". Около 200 участници от Румъния, Полша, Турция, Сърбия, САЩ, Канада, Германия, Австрия, Белгия, Норвегия, Англия и Унгария се състезават за отличията и наградите на Фестивала. 
Завършиха вече някои от турнирите,ето и призьорите в тях-в увертюрния двойков турнир с шампионската титла ликуваха д-р Мирослав Байчев /Ген. Тошево/ и Йордан Йорданов /Варна/, следвани от турските състезатели Волкан Денисчи и Ахмед Керчек. Трети са Драганка и Стефан Георгиеви /Албена Бридж клуб/. В имповия двойков турнир победители станаха Иво Цавков и Боян Урумов /Силистра/, втори са Антон Антонов и Красимир Симеонов /София/, третото място бе за Пламен Янчев и Симеон Иванов /Варна/, четвърти - Драгош Липичи и Лаурентиу Димчица /Румъния, а пети са състезателя с най висок ранкинг на Румъния Мариус Йонита и партньорката му Елена Версин.
Победители в турнира за смесени двойки станаха Анастасия и Сергей Миронови /Сърбия/, следвани от Велина и Коста Костови /София/, трети са Суна Георгиева /Варна/ и Мирослав Байчев /Ген. Тошево/, а четвърти - полската двойка Александра и Кшищов Свиатковски.
В мини отборния турнир като победители ликуваха добричко-варненската формация "Радков-2" в състав Станислав Недков, Йордан Щерев, Антон Андонов и Радослав Радев. Втори е софийският тим "Сен-Сей" с капитан Даниела Григорова, а трети варненските "звезди" от отбор ААММ с капитан Милко Славов.
След началото на най масовата проява -главния двойков турнир "Конгрес Албена", класирането поведоха Румен Трендафилов и Благовест Благоев от Варна които спечелиха първата квалификационна сесия. Днес ще се изиграе и втората квалификационна сесия,след която първите 14 двойки ще спорят за призовите места в крайното класиране, а всички останали 29 двойки ще се състезават в утешителен турнир.
От петък до неделя ще се проведе и най престижната проява на Фестивала-Открития отборен турнир.
Както винаги организаторите на най големия бридж форум в страната ни са осигурили безплатен достъп до залите за игра и канят всички любители на най- интелектуалния спорт да се насладят на майсторските шедьоври в залите на хотел "Фламинго Гранд" в Албена. 
c