Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Любомир Стоянов е новият президент на Ротари клуб - Добрич

С тържествена церемония беше отбелязано началото на новата ротарианска година и се състоя церемония по смяна на огърлиците на президентите на Ротари клуб и Ротаракт Добрич.

„Щастлив съм, че по време на моето президентство бяха реализирани проекти, които са важни и ценни за обществото и ще останат част от историята на клуба. За мен беше чест да бъда президент на Ротари клуб Добрич през изминалата ротарианска година“ - каза в приветствието си досегашният президент Виктор Генчев. Той благодари на всички за подкрепата и съвместната работа и пожела успех на новия борд.

Любомир Стоянов прие огърлицата и благодари за доверието, което му оказва клуба с избора му за президент. „Мотото на ротарианска 2024/2025 е „Магията на Ротари“ и аз много се надявам да сътворим една магия в нашия клуб. Фокусът ни ще продължи да бъде върху работата с младите хора. Каузите ни ще са образованието, възпитанието, менталното и физическото здраве, с други думи – нещата на които не ни учат в училище. Ще продължим лекциите по училищата с нашите приятели от „Сподели и вдъхнови“, ще говорим за лични финанси, поведение в обществото и начини да бъдат успешни.“ – каза новият президент и пожела на ротарианците да съхранят устойчивостта на клуба и заедно да развият и обогатят клубната работа, за да се съхрани магията на Ротари, която обединява хора, преборили своите различия в името на безкористната си служба в полза на обществото.

Официално встъпи в длъжност и новият борд на Ротари клуб Добрич със секретар д-р Георги Желязков, церемониал майстор Христо Даскалов, ковчежник Петър Петров и елект президент Пенчо Керванов.

Смяна на огърлиците имаше и в Ротаракт Добрич. Паст президентът Мария-Магдалена Стефанова предаде поста на новия президент Сияна Братоева. Мария-Магдалена отчете една успешна година, изпълнена с реализирани проекти и пожела на новия президент да продължи работата и да води клуба смело в работата му в името на обществото и каузите на Ротари.

За пръв път снощи Ротари клуб Добрич връчи и плакет в знак на признание на член на клуба. Плакетът заслужено отиде при доайена на Ротари клуб Добрич, който е и един от основателите му - Лъчезар Тодоров. Наградата е признание за дългогодишната му активна работа в полза на клуба и обществото. Идеята за тази награда е на Ротари клубовете Добрич и Балчик. Целта е тя да стане традиционна и да се връчва всяка година на заслужили ротарианци.

Гост на събитието беше и Пламен Минчев от Ротари клуб Монреал, Канада, който говори за работата на Ротари в Канада, пожела успех на клуба и изрази надежда за бъдеща съвместна дейност на двата клуба.

c