Сряда, 01 май 2024

01.05.2024

Последвайте ни

Представят книга за добруджанското село Дропла

Премиерата на сборника е на 9 ноември в читалището на селото

Народно читалище "Велко Ангелов" в село Дропла и фондация "Вигория" канят на представянето на книгата „Дропла – селище на кръстопът“ на 9 ноември 2023 година, от 10.30 часа в читалището.

За изданието, неговият съставител и редактор Мария Добрева казва: „Първата книга за добруджанското село Дропла е вече реалност. Като съставител на тази книга, искам да поясня, че тя не изчерпва изцяло темата, а е само първи опит да се създаде писмена следа за историята на селото. Появата на книгата „ДРОПЛА – СЕЛИЩЕ НА КРЪСТОПЪТ“ е израз на почит и уважение към хората, които живяха и се трудиха в с. Дропла. Поддържането на живата памет е един от каналите за свободно протичане на родовата енергия, която е мощен фундамент в живота на следващите поколения“.

Издател на сборника е фондация „Вигория“.

Премиерата на книгата ще бъде съпътствана от полагане на цветя пред паметната плоча на  жертвите на румънските репресии през 1916-1918 г., открита преди 5 години в село Дропла.

Празничната програма на събитието включва още изпълнения надеца отдетска градина „Добруджанче“ и певческата група „Ален божур“ към Читалището в с. Дропла.

c