Понеделник, 06 май 2024

06.05.2024

Последвайте ни

Представиха 120 научни доклада на студентската сесия „Наука в бъдещето" в Техническия университет във Варна

В Техническия университет във Варна се проведе традиционната научна сесия на студентите „Наука в бъдещето“, съобщават от висшето заведение. Възстановяваме традицията след пандемията с голям интерес и ръст в броя на участниците, които тази година са 119 със 120 доклада в 10 секции, отбеляза в приветствието си при откриването ректорът проф. Драгомир Пламенов. Той добави, че спомените му за този форум са от първото му издание и се радва, че той просъществува благодарение на студентите и подкрепата на Община Варна.
Участниците бяха поздравени и от зам.-председателя на Студентския съвет към учебното заведение Анелия Василева. Специален гост на форума бе председателят на Националното представителство на студентските съвети Ангел Стойков, който изрази радост да види толкова студенти, обединени от желанието да се реализират в сферата на науката.
Презентирането и защитата на научните разработки от студенти в различните секции продължи над четири часа, съобщават от университета. Най-добрите получиха награди от ректора, председателя и зам.-председателя на Студентския съвет. Над 30 студенти бяха отличени с материална награда, осигурена от Община Варна, и сертификат за призово място.
В галерия TUV към университета е подредена изложба на катедра „Индустриален дизайн“, която бе официално открита от проф. Драгомир Пламенов и ръководителят на секцията доц. Цена Мурзова. В нея студенти от различни курсове и специалности представят свои проекти за осветителни тела, книги, бутилки и други предмети от бита, както и рисунки. 
 

c