Неделя, 19 май 2024

19.05.2024

Последвайте ни

Десислава Трифонова води листата на "Солидарна България" в Добрич

"Солидарна България" регистрира кандидатдепутатската си листа в РИК за изборите за национален парламент на 9 юни 2024 г.

Коалиция “Солидарна България” регистрира листата си за парламентарните избори за 50-о НС в Добрич. Водач на листата е Десислава Трифонова, мениджър в туризма.

За регистрацията в Добрич пристигна един от лидерите на формацията Мая Манолова. Тя обяви, че това е коалицията на обикновените работещи хора, а коалиционен председател е Ваня Григорова.

“Нашите каузи, включително и за Добрич. Защитаваме работещите хора, като сме си поставили за цел решаването на най-важния проблем – проблемът с възнагражденията на хората. Целта ни е минималната работна заплата да достигне поне размера на издръжката на живот, а не половината от средната заплата и да бъде въведен необлагаем минимум, като първа стъпка към едно по-справедливо данъчно облагане”, каза лидерът на “Изправи се БГ” Мая Манолова.

Подкрепа за дребните земеделски производители, пчелари и животновъди, противопоставяне на намерения за добив на шистов газ в Добруджа, битка срещу монополите за защита на потребителите са сред останалите приоритети на “Солидарна България” в национален и регионален мащаб.

Десислава Трифонова е разпознаваемо лице сред младите хора в Добрич, втори в листата е доц. Иво Стамболийски, преподавател във Варненския свободен университет и във Военноморското училище във Варна, в листата са включени частни предприемачи, като Таня Кескинова, която е и координатор на “Изправи се БГ”, както и земеделски производител и студент.

Ще се борим за депутатско място от Добрич и се надяваме, че Десислава Трифонова ще е следващият представител на града в парламента. Ще разчитаме и на вота на жените, защото видяхме, как мъжете в политиката се провалят шумно”, каза Манолова.

Тя посочи, че естествените партньори на “Солидарна България” са левите партии и категорично отрече участие в коалиция след изборите с ДПС, ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. За “Възраждане” посочи, че биха си партнирали, ако припознават политиките им. “В София се видя, че единствената формация, която може да победи ‘сглобката’ е обединение не само на леви, но и на по-широки граждански формации със силни лица начело”, допълни Манолова.

Неслучайно регистрираме листата днес, защото е Гергьовден и смятаме, че носим победата в сърцата си”, каза водачът на листата Десислава Трифонова. Тя беше общински съветник в Добрич в последния мандат от “БСП за България”.

Ние сме солидарни с работещите, с младите хора, с майките на деца и деца с увреждания. Смятам, че можем да се преборим за увеличаване на майчинството през втората година, защото и с последното увеличение е крайно недостатъчно, втората година едни 760 лева не стигат, независимо с помоща на втория член на семейството”, посочи Трифонова.

Сред местните приоритети на Трифонова са създаване на четирилентов път за Варна и подкрепа за развитието на туристическия бизнес, подкрепа за майките на деца със специални образователни потребности.

c