Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

Председателят на Общинския съвет в Плевен кани народни представители на дискусия за развитието на общината

Председателят на Общинския съвет в Плевен доц. Иван Малкодански кани народните представители, избрани от 15-и МИР-Плевен, на дискусия, за да обсъдят възможностите за подкрепа от тяхна страна за развитието на общината. Форматът на разговора още не е уточнен, може и да е кръгла маса, но датата е определена - 22 юли, в сградата на местната администрация, съобщи пред журналисти Малкодански.
Той подчерта, че се надява на поканата му да се отзоват всички избрани депутати от област Плевен, с които да се обсъдят възможностите на национално финансиране, важни инфраструктурни проекти, програми с европейско финансиране и други. В срещата ще участват още кметът д-р Валентин Христов и областният управител Николай Абрашев.  
При добър резултат, ще се постарая такива срещи да се провеждат, ако не всеки месец, то поне през един, два или три месеца. Избрал съм първата такава дискусия да е в понеделник, защото това е един от дните в седмицата, когато народните представители трябва да са на обиколка в изборните си райони, уточни Малкодански. 
БТА припомня, че от 15-ти МИР-Плевен са избрани осем народни представители. Това са Христинка Иванова, партия "Има такъв народ"; Кирил Тодоров,  "Възраждане"; Богдан Богданов, коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България"; Пламен Тачев и Валери Лачовски, ГЕРБ-СДС; Георги Свиленски, коалиция "БСП за България"; Христо Борисов, партия "Величие", и Марио Рангелов - ДПС.  

c