Събота, 04 май 2024

04.05.2024

Последвайте ни

Предприемането на мерки за ремонт и обезопасяване на държавните пътища в община Казанлък обсъдиха кметът и служебният регионален министър

Предприемането на адекватни и навременни мерки за ремонт и обезопасяване на държавните пътища на територията на община Казанлък бе сред акцентите на среща между кмета на общината Галина Стоянова и служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова. Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация.
Министър Коритарова пое ангажимент да направи проверка защо от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) не са отговорили на запитване на Стоянова от декември м.г. Тя заяви готовност да съдейства и за това изготвеният Подробен устройствен план за обходен път на Казанлък след изграждане на тунела под Шипка да се процедира в кратки срокове, посочиха още от администрацията и добавиха, че служебният министър се е ангажирала още да провери какви са възможностите за финансиране на подадени проекти на Община Казанлък за канализация на квартал “Цанко Минков” и подмяна на водопроводи в село Енина. 
Одобрени са проекти на Община Казанлък за четири нови физкултурни салона, информираха още от общинския пресцентър и допълниха, че Виолета Коритарова е намерила решение чрез Дирекция за национален строителен контрол и за изпълнението на проекти за физкултурни салони в училищата въпреки противоречията между Закон за устройство и Закон за обществените поръчки. 
В началото на т.г. Галина Стоянова заяви пред журналисти, че ще настоява от АПИ да поемат отговорност за ремонт на държавните пътища на територията на община Казанлък. 
 
 

c