Неделя, 29 септември 2024

29.09.2024

Последвайте ни

Пожарникари спасиха документи и не позволиха трудова злополука в Държавен архив Добрич

Екип на Пожарна безопасност и защита на населението се отзова на сигнал и съдейства на Държавен архив Добрич, за да не се случи евентуална трудова злополука и да се опазят документите.

„Възникна авария в едно от архивохранилищата, стелажите се усукаха и поддадоха. Беше опасно да не стане трудова злополука и тези тонове хартия са паднат върху някого от служителите на Държавен архив Добрич. Затова се обърнах към Пожарна безопасност и защита на населението да ни съдействат професионално, за да изнесем документите от това архивохранилище. Отзоваха се и помогнаха за безаварийно изнасяне на документите, да се опази физическото им състояние и да не се допусне трудова злополука“, сподели пред Про Нюз Добрич Деляна Фудулова, началник-отдел на Държавен архив - Добрич.

Изнесени са около 100 линейни метра документи, които са били разположени на три двойни стелажа с по 30 линейни метра на стелаж. Три тона хартия пренесохме за много кратко време, каза тя. Включил се е един пожарен екип, който за няколко часа е успял да пренесе документите.

„Показахме още веднъж, че институциите работят, и безопасно съхранихме здравето на служителите, те изпълниха своите задължения много професионално и безаварийно“, сподели Фудулова.
Документите са преместени в други помещения и след ремонта на стелажите те отново ще бъдат върнати в хранилището.  

c