Петък, 05 юли 2024

05.07.2024

Последвайте ни

Пожар на сметище край Добрич се пренесе върху крайни имоти, собствениците - в Германия

Постройка в двор в квартал „Изгрев“ изгоря при пожар, който се е пренесъл от сметище в покрайнините на града. Огънят лумнал в съботния следобед. Както Про Нюз Добрич вчера съобщи, на място бяха изпратени два пожарни екипа, които са потушили огъня.

Десетки жители на ЖК "Изгрев" се събраха по улиците в района, за да разберат какво се случва в съседство. Голям пожар обгори няколко декара сухи треви в близост до квартала. Пожарът е засегнал и дворове, изгоряла е една пристройки.

Според живеещите наоколо собствениците на къщите в края на квартала са в Германия. 

Къща гори в квартал на Добрич, огънят се пренесъл от пожар в сухи треви

Първоначалният сигнал е бил, че гори къща в квартала. Впоследствие е станало ясно, че огънят е засегнал постройка в двора.

Горели сухи треви, след което огънят се е прехвърлил в имота. Причинил е само материални щети, няма пострадали и загинали.

Вероятно някой е топил медни кабели на сметището в края на града и това е предизвикало пожара, коментира за Про Нюз Добрич главен инспектор от РД ПБЗН Тихомир Катранджиев.  

Във вчерашния ден е имало пожари на сухи треви в дворове в селата Карапелит и Божурово. В Генералтошевско и Каварна също има по два сигнала за сухи треви.

c