Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Поредна шампионска титла от международен турнир за СКЕГГ "Виктория" Добрич

Със злато при достойна конкуренция във възрастовата група 6-8 години се завърнаха грациите на клуб "Виктория" от международния турнир "Romania Open Cup". Той се проведе на 23 октомври в Букурещ, Румъния.  

Отборът на клуба в категория 6-8 г. се наложи като тотален шампион на всички състезания по естетическа групова гимнастика, в които участва от началото на годината до сега. Четири поредни състезания - три от които с международен характер, като всеки път отборът се състезава при многобройна конкуренция в категория "къса програма".

Само преди 2 месеца СКЕГГ "Виктория" се завърнаха като балкански шампиони от първата Балканиада по естетическа групова гимнастика. Днес гимнастичките отново носят злато, този път от международен турнир в Румъния.

Всички тези поредни златни медали треньорът и председател на клуба Мариета Канаврова определя като изключително стойностни. Не само заради броя им, а и поради силата на конкурентните, с които гимнастичките на СКЕГГ "Виктория" се преборват всеки път.

"В спорта значение има не само дали си спечелил медали, а срещу кого си се изправил и колко конкуренти си победил. За нас от клуб "Виктория" всяка победа е категорична, стойностна и си тежи на мястото“, сподели Мариета Канаврова.

На вчерашното състезание отборът във възрастова група 6-8 г. пребори както български, така и чуждестранни отбори, и заслужено се окичи със златните медали в късата програма.

Отборът във възрастова група 10-12 г. завоюва сребърните медали, с минимална разлика от златото. Първото място в тази категория взеха домакините от Румъния с едва 0,7 (седем десети) разлика в оценката.

Мариета Канаврова сподели, че се гордее със състезателките от клуб „Виктория“ за борбеното представяне и силния дух. Тя поднася огромната си благодарност на родителите им за силната подкрепа и всеотдайността им във всеки един момент. На Йовка Няголова - за треньорския й професионализъм. Както и на Българска федерация естетическа групова гимнастика - за  отдадеността към естетическата гимнастика, благодарение на която са възможни всички тези красиви изяви и емоции на децата.

c