Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

В деня на старта на Тур дьо Франс велосипедите на кръговото в Добрич грейнаха в жълто

Най-престижното колоездачно състезание в света започва днес

Днес стартира най-престижното колоездачно състезание в света Обиколката на Франция (Тур дьо Франс). В чест на това велосипедите от арт инсталацията в Добрич са оцветени в цвета на тура. Тя се намира по булевард „Трети март“ на кръговото за болницата.

Тя бе създадена през май и включва пет велосипеда, които са декорирани с цветни композиции. Инициативата е на колоездачите в Добрич, осъществена е от „Изида“ ООД. През юли велосипедите са оцветени в жълто - в цвета на Тур дьо Франс, след това червени в цвета на обиколката на Испания, добави Младен Матеев.   

По този начин тя не само допринася за настроението на преминаващите в района, но и пренася духа на най-големите колоездачни форуми. Освен това цели хората да бъдат приучени да виждат все повече велосипеди по пътищата. По цял свят предимството на движение е първо на колоездачите, пешеходците и накрая автомобилите, припомни Матеев.

„Изида“ е с над 30-годишна история и продължава да проявява корпоративна социална отговорност. Кръговото кръстовище до болницата също е изградено от фирмата.

Обиколката на Франция се провежда на територията на страната и съседните ѝ държави през месец юли. Състезанието се провежда около 3 седмици и всеки ден се преминава определен етап.

Тур дьо Франс, Джирото (Обиколката на Италия) и Вуелтата (Обиколката на Испания) са най-престижните колоездачни състезания, записани в международния колоездачен съюз (UCI), и формират т.нар. „3 гранд тура“.

През 2023 г. се провежда 110-ото издание на „Тур дьо Франс“.

c