Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Две години затвор за мъж, ограбил жена в Добрич и използвал картата й в сайт за залози

Съдът днес реши той да лежи две години в затвора

Окръжния съд в Добрич осъди мъж, извършил грабеж и използвал задигнатата при него чужда банкова карта за онлайн залози.

На 30 ноември 2022 г. в Добрич И.М. ограбил жена, като задигнал дамска чанта, в която имало три мобилни телефона, 35 лева, очила, дебитна карта и други вещи. Общата стойност на противозаконно присвоените чужди вещи и пари възлиза 1554.49 лева, съобщават от пресцентъра на съда.

Освен това, на 1 декември същата година мъжът е използвал дебитната карта на жената за трансакции чрез онлайн платформа за залози, на обща стойност 20 лева.

Делото е преминало като съкратеното съдебно следствие, след подсъдимият е признал изцяло фактите в обвинителния акт. Така наложената му първоначално присъда задължително се намалява с една трета. В случая съдът е определил отделни наказания за всяко от извършените престъпления и след задължителната им редукция е постановил подсъдимият да изтърпи по-тежкото от тях, а именно лишаване от свобода за срок от 2 години, при първоначален общ режим. Наложена му е и глоба от 40 лева, колкото е двойният размер на получената неправомерно сума чрез използване на чуждата банкова карта.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Варна.

 

c