Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Полицайка от Балчик създаде първия по рода си у нас детски бележник за оценка на възрастните

За нея инспектор Мая Василева беше наградена за принос към подобряване на безопасността за движение по пътищата

Първата по рода си в страната ни книжка Детски полицейски бележник за оценка на възрастните „Движение по правилата“ ще бъде представена утре, 25 юни, в Балчик. Автор на книжката е инспектор Мая Василева.

На събитието пред Центъра за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс ще присъстват директорът на ОД на МВР-Добрич старши комисар Красен Торимацов, кметът на Община Балчик Николай Ангелов, инсп. Мая Василева, както и деца от Общинския детски комплекс.

Красивата полицайка Мая Василева от Каварна не отстъпва на колегите си мъже

Кариерата на инсп. Мая Василева започва през 2011 г. като мл. автоконтрольор в сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР – Варна. В рамките на работата си с деца от различни възрастови групи инсп. Василева установява нуждата от учебни материали във връзка с пътната безопасност и спазването на правилата. След многогодишен труд по бележника той вече е факт, като отпечатването му е подкрепено финансово от общините Добрич, Добричка, Балчик, Генерал Тошево, Каварна и Тервел. 

Пътна полицайка от Каварна с отличие от първите годишни награди за пътна безопасност

Поради любовта и удоволствието, което изпитва при работата с деца, инсп. Василева, сменя професионалното си направление и към момента изпълнява длъжността инспектор детска педагогическа стая в Балчик.

По повод създадения детски полицейски бележник за оценка на възрастните „Движение по правилата“ Мая Василева – ИДПС в РУ Балчик при ОДМВР – Добрич, беше наградена с грамота от „Държавна агенция „Безопасност на движение по пътищата“ за принос към подобряване на безопасността за движение по пътищата.

 

c