Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Пътна полицайка от Каварна с отличие от първите годишни награди за пътна безопасност

Инспектор Мая Василева е разработила Детски полицейски бележник „Движение по правилата“ – книжка за децата и техните родители

Специална грамота за личен принос за пътната безопасност получи на представителят на Областна дирекция на МВР Добрич - инспектор Мая Василева. Отличието й бе обявено по време на първите годишни награди „Регионални и местни инициативи в подкрепа на безопасността на движението", организирани от Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата" организира.

Церемонията се проведе на 29 юни – Национален ден на безопасност на движението по пътищата. На официалната церемония се награждават широк кръг организации – областни комисии по безопасност на движението по пътищата, областни дирекции на Министерство на вътрешните работи, общини, регионални дирекции „Пожарна безопасност и защита на населението", училища, детски градини. Целта е да се отличат регионални и местни дейности, реализирани в подкрепа на подобряването на безопасността и намаляването на жертвите и ранените по пътищата. 

Инспектор Мая Василева, която е пътен полицай в Каварна, получи  специална грамота за личен принос за усилията, вложени в изработката на Детски полицейски бележник „Движение по правилата“ – книжка, предназначена за децата и техните родители, която насочва вниманието към основните правила за безопасно придвижване и допринася за предоставянето на информацията по атрактивен и достъпен за децата начин.

Мая Василева е полицейски инспектор в Районно управление-Каварна към Областната дирекция на МВР в Добрич. Длъжността, която изпълнява, е по-скоро по линия на Пътна полиция и я съвместява с другите длъжностни характеристики, които се изискват за полицейски инспектор в районно управление. Завършила е специалност История и археология в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски”, учител е по история. След това завършва Полицейска школа в Академия на МВР във Варна. Семейна е, има дете на 9 години. Съпругът й също е служител в МВР – в Гранична полиция.

В категория „Активна общинска политика по безопасност на движението по пътищата“ със специални грамоти бяха отличени общините с население над 30 000 души Бургас, Русе и Добрич, както и общините с население под 30 000 души Сатовча, Драгоман и Лясковец.

Церемонията на първите годишни награди „Инициативи в подкрепа на безопасност на движението по пътищата“ завърши с официалният старт на кампанията на БГ радио за безопасно движение по пътищата под надслов „АКО НЕ БЪРЗАШ МНОГО!“. Кампанията на БГ радио и Любо Киров с подкрепата на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ ще се изпъчва в ефира на БГ Радио, Радио 1 и Радио ENERGY през летните месеци и се насочена към това да привлече вниманието на шофьорите да карат с разумна и съобразена скорост, да не бързат и да не карат изморени, защото „На пътя животът е с предимство!“.

c