Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Подменят уличното осветление в Каварна и околни села с модерни LED лампи

Община Каварна има одобрен проект "Внедряване на мерки за енергийна ефективност в системата за външно изкуствено осветление в община Каварна" по процедура „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление - Покана 1“, инвестиция C4.I3 „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление“, финансирана от Национален план за възстановяване и устойчивост.

Едни от основните дейности в одобрения проект са подмяна на старото улично осветление с ново енергоспестяващо на цялата територията на гр. Каварна, както и с. Селце, с. Българево, с. Вранино, с. Топола, с. Божурец, с. Могилище, с. Видно и с. Септемврийци.

Основните цели на проекта са подобряване на инфраструктурата на системата за външно изкуствено осветление (ВИО) на община Каварна, чрез въвеждане на нови високотехнологични LED осветители и адаптивна система за управление и мониторинг. Чрез проекта ще се постигне повишаване на енергийната ефективност на системата за външно изкуствено осветление и подобряване на качество на живот на населението на общината, ще се намалят разходите за електроенергия и емисиите СО2. Освен това ще се създаде по-добър светло-технически комфорт за участниците в движението и пешеходците.

Срокът за изпълнение на проекта е 18 месеца, като неговата стойност е 1 497 009,30 лева.

Снимката е илюстративна

c