Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Пловдивският митрополит Николай поведе траурната служба за отец Боян Саръев

Пловдивският митрополит Николай поведе траурната служба в храма "Свето Успение Богородично" в квартал "Гледка" в Кърджали, с която изпращат в последния му път отец Боян Саръев. Поклонението пред свещенослужителя започна в 9:00 часа и събра стотици миряни не само от Кърджали, но и от региона и страната.
 С него в съслужение бяха свещеници от митрополията, от Хасковската и Кърджалийска духовни околии. Отец Саръев ще бъде погребан в двора на храма.
За да отдаде последна почит към блаженопочиващия, пристигна и бившият кмет на Кърджали Хасан Азис. През последните 20 годни имах възможността да работя с отец Боян Саръев. Ние вървяхме по своя път винаги в дух на толерантност, разбиране и уважение като институции, каза за БТА Азис. Той извървя живота си в името на християнството. Кърджали загуби един човек, който бе отдаден на делото и даде пример за отношение към хората, независимо от техните пол, вяра и народност, посочи Азис. Със своето спомоществователство, отношение към бедните, вярващите и децата той изпълни своята мисия в цялост, добави Азис.
Отец Боян Саръев почина на 27 декември в местната болница "Д-р Атанас Дафовски".
 
   

c