Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Първо годишно събитие по Плана за възстановяване и устойчивост на България

На 14 и 15 ноември в София ще има мисия на Работната група за възстановяване и устойчивост на Европейската комисия. Начело на делегацията ще бъде г-жа Селин Гауер, генерален директор и ръководител на Работната група.

Ще бъдат проведени срещи с президента Румен Радев, със служебния заместник министър-председател по управление на европейските средства Атанас Пеканов, с министри от правителството, както и с народни представители от различни парламентарни комисии.

На 14 ноември (понеделник) от 9:00 ч. г-жа Гауер ще посети База София на Националния STEM Център (бул. “Драган Цанков” 21А) заедно със служебния заместник министър-председател по управление на европейските средства Атанас Пеканов. На място двамата ще направят кратки изявления за медиите.

На 15 ноември (вторник) от 14:00 ч. в София Хотел Балкан (зала „Средец") ще се проведе първото годишно събитие по Плана за възстановяване и устойчивост на България. По време на дискусията, организирана съвместно от Европейската комисия и българските власти, ще бъдат обсъдени напредъкът по изпълнението на плана и следващите стъпки, зеленият преход и отговорът на плана на съществуващите и възникващи предизвикателства, както и възможностите, които планът предоставя на гражданите и бизнеса.

Събитието ще се излъчва на живо на Фейсбук страницата на Европейската комисия в България.

c