Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

Откритите в тайник на камион на ГКПП Дуранкулак са сирийци, пътували за Германия

Днес прокуратурата предявява искане за налагане на мярка за неотклонение

Шестима сирийци, всички мъже, са нелегалните мигранти, които бяха открити при полицейска проверка на камион на граничния пункт Дуранкулак вчера. Това съобщи за Про Нюз говорителят на Районната прокуратура в Добрич Даниел Илиев. Петима от тях са пълнолетни, а единият е непълнолетен.

Трима от нелегалните мигранти са прекарани от трафикантите през Турция, а другите са били в Регистрационно-приемателен център с. Баня, Сливенско. От там са взети и са закарани в София.

Трафикантът, карал камиона, е от Пазарджик. След като е получил съобщение, е отишъл до София да ги вземе с камиона. Шестимата са скрити в тайник. Пътували са по магистралата и международния път. При рутинна проверка от полицията са открити в тайник между тавана и вътрешната част на камиона. Пътували са за Германия. 

На ГКПП Дуранкулак откриха група чужденци, скрити в тайник на товарен автомобил

Продължава да се работи, като българинът, който е обвинен в трафикирането съдейства на властите. Разказал е, че е взел 3000 лева за услугата. Осъждан е за управление на МПС без свидетелство за управление, освободен от наказателна отговорност.

Продължава разследването по случая.

Всички са задържани до 72 часа. Днес прокуратурата ще внесе в съда в Каварна искане за налагане на мярка за неотклонение.

Снимката е илюстративна

c