Понеделник, 13 май 2024

13.05.2024

Последвайте ни

Открита репетиция на най-популярните български хора организира танцовата формация "Партньори" - Кюстендил

Танцова формация "Партньори" - Кюстендил отправя покана и предизвикателство към всички родители, баби и дядовци и техните деца - да се включат в открита репетиция и ръка за ръка да разучават заедно няколко от най-популярните български хора, съобщиха от формацията.
Откритата репетиция ще се състои утре – 26 юли, от 18:00 часа, в градинката пред детския отдел на Регионалната библиотека в Кюстендил. Тя ще продължи два часа и ще се състои в рамките на Кюстендилските летни празници, а целта на предизвикателството е родители и деца да разучат съвместно  поне три от най-популярните български хора, казаха за БТА организаторите. 
"Споделете мигове с децата си, заповядайте и се забавлявайте. Няма възрастови ограничения за децата и придружителите и формални изисквания. Единственото задължително е добро настроение и позитивна нагласа", казаха от формацията.
Фолклорната работилница се реализира по проект "Ръка за ръка с нашите деца", с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура" по програма "Любителско творчество". 
Веднага след репетицията ще се състои и концерт на  фолклорен състав към Българо-Украински културно образователен център "Медиа", гр. Одеса, Украйна.

c