Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

Училището по изкуства „Св. Климент Охридски“ в Добрич изпрати Випуск 2024

Днес бе последният ден за абитуриентите на Фамилия Охридски. Тържеството започна под звуците на гайда. Малки и големи музиканти посрещнаха в шпалир випуск 2024 г. Седемдесет и шест зрелостници и техните класни ръководители, облечени във фолклорна носия, бяха посрещнати с бурни аплодисменти от родители, ученици, учители и гости.

Специално приветствие отправи госпожа Силвия Димитрова, директор на  СУ ,,Св. Климент Охридски“. Родител на абитуриент благодари на учителите за грижата и любовта към децата им. Класните ръководители пожелаха на своите ученици: ,,Да вярват в чудесата на живота“.

Випуск 2024 г. направи няколко подаръка на училището по изкуства. Красива пейка на приятелството, песен написана от Габриела Господинова от 12.а и г-н Атанас Капитанов. Учениците имаха специално послание към Климентовци: "Пазете духа на българското в сърцата си, разпалвайте огъня на корена и никога не му позволявайте да изгасва, тъй като нашият народ е неповторим и дълг на всеки е да пази своя род и култура“.

Тържеството в двора на училището завърши с пъстро хоро на Фамилия Охридски. С менче  вода и здравец, зрелостниците влязоха за последен учебен час. Всички родители бяха поканени да присъстват и на този специален момент.

Тържеството продължи в концертната зала на училището. На специален коктейл учениците поканиха своите учители, които са ги напътствали през всички етапи от тяхното обучение.  Представиха авторска програма, с която изненадаха всички. Поднесоха им персонална грамота и букет от полски цветя, набрани лично от абитуриентите.

"Попътен вятър, мили зрелостници!", пожелават директорът Силвия Димитрова и екипът на училището.

c