Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

Отбор от състезатели от Балчик заминава за Световното първенство по ветроходство в Испания

Преди дни представихме първите двама състезатели от Морски клуб Балчик, които ще заминат за Испания, където от 22 до 29 юли ще представят клуба си на Световното първенство в съответния клас. От клуба обявиха и другите двама младежи, като към Борислав Тодоров и Огнян Великов се присъединяват Вилислав Димитров и Момчил Баев.

Вилислав Димитров тренира ветроходство от 2014 година, карал е Оптимист, Кадет, а в момента се състезава в клас 420 заедно с Момчил Баев. До момента Васил е спечелил 7 златни, 10 сребърни и 16 бронзови отличия, има два бронза от държавни първенства а през 2021 година е и държавен шампион в клас 420.

Той споделя, че причината, която го кара да харесва спорта е, че той обединява физическата подготовка и стратегическото мислене, запознава го с множество хора от всякаква възраст, с които споделя общи интереси. В морето се изправя пред множество изпитания - физически, социални, когнитивни и др., които спомагат за развитието на играчите във всеки един спектър от живота.

Момчил Баев е на 18 години и се състезава в клас 420. През годините, в които участва в спорта е спечелил 6 златни, 3 сребърни и 3 бронзови отличия в клас 420, той е държавен шампион за 2021 година.

За трите години, от когато Момчил тренира ветроходство е приел спортната дисциплина, като начин на живот. Той споделя, че докато тренира и се състезава, времето за него спира.

c