Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

Четирима състезатели от Балчик заминават за Световното първенство по ветроходство в Испания

Четирима състезатели от Морски клуб Балчик ще заминат за Испания, където от 22 до 29 юли ще представят клуба си на Световното първенство в съответния клас. Сред младите ветроходци са 16-годишният Борислав Тодоров и Огнян Великов на 14 години.  

Борислав споделя, че за него ветроходството е начин на живот, което го учи на дисциплина и забавление едновременно. Той тренира в Морски клуб Балчик от 9 години и в спечелил 6 златни, 4 сребърни и 6 бронзови медала в класовете Оптимист, Кадет и 420.

Само преди седмица Борислав се връща от Италия, където се е състезавал на foiling лодката 69f, а участието му е финансирано от морския клуб.

Огнян тренира ветроходство в Морски клуб Балчик от 8 години. През това време е спечелил 8 златни, 4 сребърни и 4 бронзови медала в класове Оптимист, Кадет и 420. В момента се състезава в клас 420 заедно с Борислав Тодоров, като имат завоювани 3 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медала.

Огнян споделя, че обича морето и водните спортове, харесва ветроходството, защото то развива както тялото, така и ума.

Про Нюз Добрич ще представи и другите двама състезатели на балчишкия клуб, които ще участват в престижния спортен форум.

c