Сряда, 03 юли 2024

03.07.2024

Последвайте ни

Окръжният съд в Добрич потвърди присъда за управление на МПС след употребата на три вида дрога

Състав на Окръжния съд в Добрич потвърди присъда на Добричкия районен съд, с която подсъдимият С.И. е признат за виновен, че на 26 юли м. г. е управлявал лек автомобил след употребата на три вида дрога – амфетамин, метамфетамин и марихуана, по бул. Русия в областния град.

На С.И. е определено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 8 месеца, чието изтърпяване се отлага с 3-годишен изпитателен срок. Мъжът е с отнето свидетелство за правоуправление за период от 8 месеца, наложена му е и глоба в размер на 500 лева.

Производството пред Окръжния съд е образувано по протест на прокуратурата и жалба на защитата срещу постановената присъда само по отношение на наказанията „глоба“ и „лишаване от право да управлява МПС“. Според обвинението двете наказания са несправедливо леки, а защитата счита, че те не е следвало да бъдат налагани на подсъдимия.

Според въззивната инстанция доводите на двете страни са неоснователни, а постановените от Районния съд наказания са правилни, законосъобразни и в състояние да превъзпитат осъдения към спазване на законите и да въздействат предупредително върху него и върху други членове на обществото.

Решението на Окръжния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.  

c