Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

ОИЦ – Добрич популяризира еврофондовете сред работодатели и безработни в област Добрич

На провелата се днес в Добрич Обща трудова борса, Областен информационен център – Добрич запозна над 30 заинтересовани лица с дейността и услугите на центъра, съобщиха от там. Събитието се организира от Дирекция „Бюро по труда“ Добрич по проект „Готови за работа“ на Агенцията по заетостта, финансиран от програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 г. Посетители на щанда получиха експертна информация за възможностите за подкрепа както на бизнеса, така и на безработните лица от европейските програми за периода 2021-2027 г.

С работодателите, присъствали на трудовата борса, експертите обсъдиха условията за кандидатстване по отворената до 31 декември 2023 г. процедура „Адаптирана работна среда“. Тя е насочена към разработване и прилагане на „зелени“ модели на организация на труд в предприятията, осигуряване на здравословна и безопасна работна среда, грижа на здравето на работниците и др. Финансирането е в размер от 50 000 лв. до 391 166 лв., като за микро, малки и средни предприятия не се изисква съфинансиране.

През ноември т.г. е планирано да бъде отворена процедурата „Нови умения“, по която  работодателите ще могат да повишат знанията и уменията на работниците си. Финансовата подкрепа ще бъде в размер от 20 000 лв. до 391 166 лв., като интензитета на помощта ще бъде от 50% до 70%.

Търсещите работа имаха най- голям интерес към предстоящата възможност да повишат цифровите си умения по процедура „Дигитални умения“; както и към условията за включване в проект „Родители в заетост“, по който могат да ползват услугата „Детегледач“ или да бъдат наети като такива, всички финансирани от Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 година, информираха още от ОИЦ – Добрич.

c